Lyhyt vaalianalyysi

Suurkiitokset kaikille äänestäjilleni!

Alustavien tulosten mukaan kerätyt 49 ääntä ovat n. tuplasti enemmän kuin arvelin odottaa. Listan sisällä näyttää tulevan arvonta sijoituksesta, mutta uskallan olettaa tuolla heltiävän jo jonkun lautakuntapaikan, etenkin kun Sitoutumattomien Yhteislista sai aiemman kahden sijaan kolme valtuutettua ja siten myös enemmän lautakuntapaikkoja.

Ensimmäiset vaalini olivat mielenkiintoiset ja innostavat. Harmikseni kampanijointi jäi hyvin vähäiseksi, koska koulussa oli samaan aikaan kova kiire. Nyt olisi parempaa aikaa kampanjoida. Kokemus kuitenkin antaa hyviä eväitä jatkossa tapahtuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Vaalibudjettini koostui kolmesta menoerästä:

  1. 36 euroa näihin www-sivuihin.
  2. 11,50 euroa valokuvaan.
  3. 6 euroa rintanappeihin.

Yhteensä siis 53,50 euroa. Saamani äänen hinnaksi tuli siis noin 1,09 euroa. Oman rahoituksen lisäksi sain Sitoutumattomien yhdistyksen ehdokkailleen tarjoamat ilmoitukset Länsiväylässä ja 2000 lennäkkiä. Näiden kuluja en tiedä.Hieman yllättäen vaaleista tuli tulojakin! Ilmoittauduin vaalitoimitsijaksi ihan silkasta innostuksesta ja kun sain kuulla, että siitä maksetaan ihan kohtuullinen palkkiokin, jää vaalien taloudellinen saldo positiiviseksi, mikä ilahduttaa suuresti opiskelijaa, joka ei kuukauteen ole ehtinyt tekemään lainkaan töitä. Ja pääsin myös todistamaan omin silmin minulle annettua ääntä, vaikka sen ‘laskeminen’ minulta olikin kiellettyä.

Keskiviikon jälkeen alkavat neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta. Olen omien kiinnostusteni perusteella esivalinnut joitakin tehtäviä, johon sivuilla kävijät voivat ottaa kantaa. Pyydän kaikkiai tekemään niin, koska se helpottaa äänestäjien tahdon välittymistä päätöksentekoon.

Tässä tällainen pika-analyysi. Syvempää tehtään varmaankin tulevina viikkoina paremman ajan kanssa, kun kuviot ovat vähän selkeämmät.

Posted in Yleinen.

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.