Vaakuna

Vaakuna

Olen heraldiikan eli vaakunaopin harrastaja. Oman vaakunani olen alun perin suunnitellut 1996, mutta sen jälkeen olen muotoillut sitä hiukan. Ristin korvasin pykäläristillä ja kypäränkoristeen ja -peitteen lopullinen muoto asettui vasta 2004.Olen ollut Suomen Heraldisen Seuran jäsen vuodesta 1996 lähtien.

Vaakunani vaakunaselitys on:

Hopeaan ja mustaan nelijakoisella kilvellä siniseen ja hopeaan nelijakoinen pykäläristi. Kypärä suljettu. Kypäränpeite ja lakipunos mustaa ja hopeaa.

Kypäränkoriste irtireväisty luonnovärinen alkuhärän pää, sarvet, silmät ja turpa kultaa.

Vaalilause: Vapaus Vakaus Vauraus
Taisteluhuuto: Hakkaa päälle!

Heraldiikassa eräänlaisena hyveenä pidetään, että yksi asia symbolisoi mahdollisimman montaa asiaa. Vaakuna itsessään on täydellinen ilman erityistä perusteluosiotakin, mutta monasti sellainen vaakunan yhteyteen liitetään. Oman vaakunani aiheen perustelu on kutakuinkin seuraava:

Vaakunan väreistä hopea ja sininen edustavat suomalaisuutta, hopea itsessään hämäläisyyttä ja musta savokarjalaisuutta. Pykäläristi on ikivanha suomalais-ugrilaisten kansojen käyttämä merkki, ja minun vaakunaani otettu Parikkalan (vanhasta) vaakunasta. Kypäränkoristeena oleva häränpää muistuttaa Hämeestä; sen härkätiestä. Lehdettömänä aikana kotini ikkunasta on nähnyt järven yli Renkoon, jonka vaakunassa on härkä. Tähtimerkiltäni olen myös härkä. Härässä käytetty kulta on toinen Hämeen vaakunoissa käytetty metalli. Härkä viittaa myös taisteluhuudon siviiliversiosta, jonka mukaan toimeen ryhdyttäessä “otetaan härkää sarvista”.

Posted in Blogi and tagged , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.