Helsingin yliopistoon valvojien neuvosto

Tänään kotiinkannetussa Ylioppilaslehdessä kerrotaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) aikeista ryhtyä valvomaan jäsenjärjestöjensä mainontaa ja verkkosivuja. Valvojien neuvoston tulilinjalle joutuisivat järjestöt, joiden materiaalissa olisi “loukkaavaa sisältöä”. Valvojien neuvoston ojennuskeinoihin kuuluisivat varoittaminen ja järjestön toiminta-avustusten leikkaaminen. Huippuna mainitaan se, että valvojien neuvosto voisi edellyttää järjestöjä poistamaan keskustelupalstoiltaan loukkaaviksi koettuja puheenvuoroja.

Minulle tällaisesta toiminnasta tuli mieleen Iranin islamilaisen tasavallan valvojien neuvosto, jolla on myöskin tehtävänään loukkaavan yhteiskunnallisen toiminnan nujertaminen. Arvata saattaa, että kun (opiskelija)poliitikot päästetään päättämään materiaalin loukkaavuudesta, ovat terän alla kaikki muut paitsi isänmaata, yksityistä omistusoikeutta, aseenkanto-oikeutta ja lihansyöntiä loukkaavat materliaalit. Niitähän HYY tukee.

Posted in Yleinen.

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.