Epäkansallinen Sekoomus iski jälleen

Helsingin Sanomien artikkelin mukaan Kokoomus rekrytoisi työväkeä ulkomailta. Tämä kertookin osuvasti, mitä työväkeä Kokoomus on lähtenyt edustamaan. Artikkelin mukaan Kokoomus laskee työperäisen maahamuuton tarpeeksi ensi vaalikaudella minimissään 40 000 henkeä, mikä tarkoittaisi nykyisen ulkomaalaisväestön kasvattamista yli 35% neljässä vuodessa! Siis sen lisäksi, mikä olisi tulossa ilman rekrytointiakin. Tällainen jos mikä rikkoo yhteiskunnan.

Kokoomus mainitsee mahdollisiksi rekrytoinnin kohdemaiksi Venäjän, Puolan ja entisen Jugoslavian. Olen jo pariinkin otteeseen kertonut, miksi ajatus ei toimi [1, 2]. Näiden maiden oma talouskasvu edellyttää ammattitaitoista työvoimaa ja lähtijöiksi jalostuisivatkin ensisijassa ne, jotka eivät ole onnistuneet omilla työmarkkinoilla. Venäjä tuskailee itsekin alenevan väestön ja työvoiman kanssa.

Vaikka Kokoomuksen esitykseen sisältyykin tulijoiden pistetyttäminen ammatti- ja kielitaidon mukaan, on poliittinen tavoitemäärä asetettu ja paineet sen saavuttamiseksi luotu — tarvittaessa kriteereistä voidaan siis tinkiä jalon ajatuksen vuoksi.

Huolestuttavaa on myös Epäkansallisen Sekoomuksen ajatus kansalaisuuden saannin helpottamisesta. Eihän tilapäinen työvoima tarvitse kansalaisuutta! Työperäinen maahanmuutto perustelee kyllä pitkiä ja toistaiseksi myönnettyjä oleskelulupia, mutta kansalaisuus tulisi varata pääsääntöisesti syntyperäisille Suomen kansalaisille. Poikkeustapauksessa pysyvästi maahan asettuva ja aiemmasta elämänpiiristään luopuva voisi saada kansalaisuuden, jos se on hyväksi isänmaallemme.

Ja mikä huvittavinta: tasavertaisuuden ja syrjimättömyyden aikana Kokoomus ehdottaa syntyperäisten kansalaisten asettamista eriarvoiseen (l. huonompaan) asemaan maahanmuuttajaan nähden. Pakkoruotsi säilyisi velvollisuutena suomalaisille, mutta julkiseen virkaan voisi hakea maahanmuuttaja ilman ruotsin (tai suomen!) taitoa. Ylipäätään ulkomaalainen julkisessa virassa on lähtökohtaisesti epäilyttävää. Miten mahtaa suomalainen moderni hallintokulttuuri ja kansalaisiin suhtautuminen sujua entisen sosialistimaan kasvatilta?

Kyllä puolue on pilkkanimensä ansainnut.

Posted in Blogi and tagged , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.