Tekniikka petti

Olen ollut pari päivää poissa verkosta ja epävarmat ajat jatkuvat vielä lähitulevaisuudessakin. Vanha CRT-näyttöni sanoi *pim*, ja vasta nyt olen saanut eteeni uuden LCD-ruudun. Tässäkin on vielä sellainen vakava ongelma, että (kun lituista mitään tietämättömänä) menin hankkimaan suurimman, joka budjettiini mahtui ja nyt kärvistelen suttuisen ruudun kanssa.

Littunäytöissä on niin sanottu natiiviresoluutio, eli luontaisesti hyvälaatuinen ja terävä näytön fyysisiin pikseleihin mahdutettu resoluutio. Näyttöni natiiviresoluutio on 1400×1050 pikseliä, jota taas kummankaan koneeni näytönohjain ei tue — en siis saa ruudulleni terävää kuvaa, kun monitori venyttää ja vanuttaa näytönohjaimen lähettämän informaation ruutuun sopivaan muotoon. Muuten pikku sumeus ei haittaa, mutta tekstistä se tekee ikävää luettavaa. Tekstin suttuisuus vaikuttaa myös kirjoittamiseen… Saas nyt nähdä että löydänkö ongelmaan jonkun teknisen ratkaisun vai joudunko vaihtamaan monitorin pienempään. Harmittaa, kun tekniikka pettää.

Jos joku osaa neuvoa, olen pelkkää korvaa ja silmää.

Posted in Blogi.

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.