Viikko en ehtinyt vierähtää vaaleista ja kaikenlaisia ajatuksia tuloksesta on tullut. Jätän ne ilmeisimmät ja moneen kertaan toisaalla käsitellyt aiheet kaluamatta ja lisään rokkaan vain, mitä mielestäni en ole muualta huomannut.
Eduskunnan vanheneminen on huolestuttavaa. Nyt valittiin aiempaa enemmän yli 60-vuotiatia, kun alle kolmekymppisten edustajien määrä tippui kahteen. Nestoriksi nousi Vasemmistoliiton torjuntataisteluun valjastama vanha sotaratsu Claes Andersson. Kaikeksi harmiksi Jaakko Laakso onnistui uusimaan paikkansa, vaikka äänimäärä romahtikin. Olisin paljon mielummin nähnyt Clasun jälkeen toisena Vasureiden edustajana vaikkapa Jussi Saramon kuin tuota iänikuista kommunistijäärää. Demareiden romahdus osui ihan oikeaan osoitteeseen, mutta parin paremman demarin olisin suonut uusivan mandaattinsa, nimittäin Risto Kuisman ja Maija Raskin, joka opetusministerinä ollessaan ajoi pakkoruotsin poistoa. Kun nyt demareita kuitenkin tuli valituksi eduskuntaan kokonaista 45 henkeä, olisin kahden heistä suonut olevan Antti Lindtmanin ja Osku Pajamäen, joka on puhunut viisaita työvoimapulasta, [2].
Vihreitä en erityisemmin jää kaipaamaan, mutta toki Tarja Cronbergin tippuminen harmittaa sikäli, että tämä oli vihreistä fiksuimpia. Nyt eduskuntaryhmä jää… no jätetään heidän kommentointinsa Laitiselle. Ainoa hyvä puoli tässä näyttää olevan se, että nyt oikeasti keskustellaan vaalijärjestelmästämme. Vaikka nyt esillä olevat vaihtoehdot ovatkin vain purkkakorjauksia nykyiseen paskaan systeemiin, on keskustelu itsessään jo avannut mahdollisuuden järjestelmän muuttamiselle. Nyt kun vain saataisin ajettua parempia vaalitapoja [1], [2] esille.
Porvaripuolella ei mieltä rasittavia putoamisia tapahtunut, paljolti vaalivoiton ansiosta, mutta Mikko Ahvenainen oli kyllä oikeassa siinä, että Suomeen olisi vihdoin pitänyt valita alle 20-vuotiaskin kansanedustaja.
* * *
Oma äänimääräni tippui tarkistuslaskennassa 699:ään, mikä tietysti harmittaa, muttei muuta mitään. Tarvittava lisä-äänimäärä kansanedustajanpaikkaan kasvoi hieman tasaan 350 ääneen. Kaiken kaikkiaan pitää olla tyytyväinen ja nytkin tulos antaa vahvan pohjan ensi vuoden kunnallisvaaleihin. Sain Espoossa 250 ääntä, mikä Soinin vedolla varmasti riittää valtuustopaikkaan.
Kunnallisvaalit tosin ovat hyvin erilaiset vaalit eduskuntavaaleihin nähden, eikä mitään takuuta äänimäärän säilymisestä ole. Vaalikampanja on otettava kunnallisvaaleissakin tosissaan. Kuten aiemmin olen maininnut, niin kunnalisvaalit ovat kuitenkin siinä mielessä mukavammat vaalit, että vaikkei tulisikaan valituksi, niin silti tulee valituksi. Nyt olen teknisessä lautakunnassa varajäsenenä ja tiejaostossa varsinaisena jäsenenä. Muhkeammalla äänimäärällä heltiää arvokkaampia lautakuntapaikkojakin.
Onko jo nyt halukkaita kampanjapäälliköiksi?
Mitä vanhempi, sitä viisaampi. Kunhan nyt ei ihan dementikko-osastolle mennä :)
Oletko sinä, Teemu, syvällisestikin perehtynyt Jaakko Laakson harjoittamaan politiikkaan? Mihin perustuu väiteesi, että Laakso on ”iänikuinen kommunistijäärä”? Voisitko selventää, mihin eduskunnan pöytäkirjan kohtaan viittaat? Vai perustuuko väitteesi vain siihen, että viestimet ovat jo pitkään sallineet Suvi-Anne siimeksen julkisesti parjata vanhaa miestä?
Se, että Suvi-Anne Siimes lausuu tosiasian, ei tee siitä epätotta. Laakso on iänikuinen kommunisti, eikä ole koskaan katunut kommunistista taustaansa tai toimiaan kommunismin parissa, eikä tuominnut kommunismia rikoksena ihmiskuntaa vastaan. Edelleen vuosikymmeniä kommunistisen järjestelmän kaatumisen jälkeen Laakso ajaa kommunistista politiikkaa. Pitää olla idiootti, jollei sitä näe.
Varsinaisia perusteluja ei ilmeisesti kuulla. Eiköhän vastausviesti, jossa jo ehdittiin ottaa käyttöön sana ”idiootti”, kerro riittävästi Teemun poliittisista kyvyistä.
Petteri taitaa olla vielä lukutaidotonkin. Hyvä esimerkki vasemmiston sivitystasosta.
Vastauksesi on mielipide, josta ei käy ilmi, mikä Laakson viime kauden poliitikassa sinua tarkasti ottaen kismittää. Taas näyttää alkavan ärinä vasemmistolaisten sivistymättömyydestä, mutta olenko minä sanonut kannattavani Vasemmistoa tai Laakson politiikkaa?
Vautsi vau, taisit ansaita noopelin todetessasi mielipidesivulla esitetyn mielipiteen! Kun on iänikuinen kommunisti, ei viime aikaisilla tekemisillä ole niinkään merkitystä, koska on juuri iänikuinen. Ollakseen jotain muuta, Laakson tulisi selvästi irtisanoutua kommunismista ja tuomita se. Tätä Laakso ei ole tehnyt, joten ei ole mitään syytä olettaa hänen muuttaneen suuntaansa. Eduskunnan sivuilta voit hakea Laakson valtiopäivätoimia ja siellä on juuri sellaisia aloitteita, joita iänikuiselta kommunistilta voi odottaakin. ”Punakuono” joka katsoo asiakseen lähteä Laakson esitaistelijaksi jollain marginaalisella henkilökohtaisella blogilla, on hyvin potentiaalisesti Laakson kaltainen kommunisti. Mutta ei tietenkään välttämättä. Sitten vain pitää kysyä, että miksi ihmeessä jaksaa sitten vängätä asiasta?
Provosoidakseen Teemu Lahtista, tietysti.
Osu ja uppos. Hyvin tehty.
http://www.vasemmistoliitto.fi/organisaatio/jaakko_laakso/eduskunta/fi_FI/eduskunta_aloitus/
tottahan Jaakko Laakso haluaa rahaa kaikkeen hyvään ja kannatettavaan?
sekä osoittaa miksei rahaa ole ts. mihin sitä kyllä riittää. Kaikkia rahanreikiä tuossakaan ei edes ole kuten esim. EU-maksuista brittilordimaanomistajille 100 miljoonaa ja gangsteri-iivanoille sama mokoma vuosittain. Olis kai se niin impivaaralaista jos niitäkin ei tuettaisi. Mutta rautaa rajalle ei ole koskaan liikaa!
Pingback: Teemu Lahtinen » Politiikan pelisäännöt