Google valvoo

Google on maino hakukone ja sen taustalla oleva saman niminen yritys erittäin innovatiivinen. Nykyään Google tarjoaa kuuluisan hakukoneensa lisäksi erilaisia suosittuja palveluita, kuten sähköpostin, pikaviestimen, karttoja, satellittikuvia, pari videonjakopalvelua, blogeja, mainostuloja, sivuston analyysipalvelun, muistikirjan, kalenterin, toolbarin, news-arkistopalvelun, tulevaisuudessa mahdollisesti myös puhelinliittymän, laajakaistan, verkkolevytilaa ja office-ohjelmiston. Googlen tavaramerkki on maailman vahvin ja yritys miljardiluokan bisnes.

Google on monopolisoimassa tietoa.

Kohta Google tietää ja näkee kaiken. Se saa tarkat tiedot ihmisten liikkeistä verkossa analyysipalveluiden kautta, sen tietokannoissa on “kaikki” maailman mielipiteet ja jokaisen ihmisen nimi, joka joskus on esiintynyt verkossa. Sillä on mahdollisuus tietää, mistä ihmiset keskustelevat keskenään ja sen tietokannoissa on joka ainoa tieto, mikä verkossa on julkistettu, vaikkei sitä hakukoneella löytäisikään. Google päättää, mitä ihmiset löytävät verkosta ja mitä eivät. Sensuuri on jo avointa ja konkreettista Kiinassa, ja kuka tietää missä tilassa “vapaan lännen” hakutulokset ovat?

Sitten jotkut jaksavat itkeä Echelonista ja hämätä sitä hölynpölyllä. Harva välittää siitä, mitä maailman suurimpiin kuuluva megakorporaatio kustakin tietää. Nyt Yhdysvaltain kongressi vaatii selitystä Googlelta, kun tämä on manipuloinut Google Earthin satelliittikuvia hirmumyrsky Katrinan jälkien peittelemiseksi. Googlea on syytä pitää silmällä, vaikka ei nyt kokonaan sen palveluiden käyttämistä lopettaisikaan.

He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past.

Lisäluettavaa:

Petteri Järvinen: Google on Echelonia vaarallisempi
HS: USAn kongressi vaatii selitystä Googlelta
GoogleWatch by Steve Bryant
Google-Watch

Posted in Yleinen.

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.