Välikysymys: Aikooko porvarihallitus sosialisoida Suomen koko maailmalle

…vai mitä ihmettä meinataan hallitusohjelmaan kirjatulla lauseella: “Suomi kuuluu jokaiselle asuinpaikasta, elämäntilanteesta, äidinkielestä tai etnisestä taustasta riippumatta”?

Vanhasen II hallituksen hallitusohjelmaa lukiessa huomio kiinnittyy ensimmäisellä sivulla olevaan maailmaa (kirjaimellisesti) syleilevään haihattelevaan tokaisuun, jonka merkityksen voi tulkita oikeastaan vain yhdellä tavalla: Suomi ei hallituksen mielestä kuulu suomalaisille, vaan kelle tahansa, asuinpaikasta riippumatta.

Jo jokin aika sitten kansallisuus heitettiin romukoppaan suomalaisuutta määritellessä. Nyt jo vähän aikaa on edennyt kansalaisuuden merkityksen nollaaminen ja tässä hallitusohjelmassa tavoitteeksi laitettiin jo asuinpaikankin merkityksen hävittäminen.

Hallituksen tulkinnan mukaan uusseelantilainen Sydneyssä asuva elämäntapanarkkari on ihan yhtä suomalainen kuin pääministerimme. Tätä ei voi enää parodioida.
Voi aikoja, voi tapoja.

Posted in Yleinen.

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.