Pikkunilkki

Mikko Puumalainen on päässyt kansan syvien rivien huulille ihmisoikeuksien rajoittamiseen pyrkivällä tempauksellaan. Vuoden alussa toiseksi viisivuotiskaudeksi inkvisiittorin virkaan nimitetty pikkunilkki meni ja teki tutkintapyynnön Mikko Elillän kirjoituksesta, jonka hän epäili olevan kiihotusta kansanryhmää vastaan. Asiaa on kommentoitu laajasti netissä ja asia on herättänyt kansainvälistä huomiota. Voi olla, että Freedom Housen seuraava raportti sananvapauden tilasta Suomessa ei ole yhtä mairitteleva, kuin mitä juuri julkaistu antoi ymmärtää.

Kun on virka, kun on palli,
niin et poikkeuksia salli.
Olet ihmisyyden malli,
toivo Suomen maan!

Laaja ja kattava kommentointi ei ole jättänyt kiveäkään kääntämättä ja Pravdan toimittajankin mieli pahoittui, kun maailma ei ollutkaan oman mielen mukainen. Yhä useampi kansalainen on huomannut maamme vapauden olevan uhattuna ja ryhtynyt erilaisiin toimiin ajatuspoliisin nujertamiseksi heti alkuunsa.

Sun on asema ja laki,
jota moni turhaan haki.
Kuinka paljon sinun takiasi kärsitään!
Sun on pykälät ja valta.
Sinä katsot korkealta.
Suojaan vedit maailmalta
oman pikku pään.

Tämä on hyvä merkki. Vastarinta laajenee ja voimistuu. Toistaiseksi se on jäänyt jurnuttamisen asteelle, mutta potentaali toiminnalle tuntuu syntyneen. Helpointa on varmasti antaa palautetta, mutta sillä ei varmastikaan ole vaikutusta uljaaseen aatteen soturiin. Juridiset vastatoimet voivat olla tehokkaita, mutta epävarmoja ja hitaita.

Sun on avain arkistoihin,
moni muu ei pääse noihin.
Sinä toisten asioihin
heität kommentin.

Ehkäpä tämä tšekisti (on muuten aika paljon samaa näköä erään kollegansa kanssa…) tulisikin pitää vain kiireisenä? Käyttää surutta kansalaisen mahdollisuutta ilmiantaa vääryyksiä viranomaiselle ja pyytää tietoja eri asioista. Aina kun stadilainen ovimies ei päästä savolaista ravintolaan, on kyseessä potentiaalinen syrjintä, jonka Puumalaisen on syytä tutkia. Aina kun jossain mediassa käytetään väriä musta symboloimaan jotain negatiivista, on kyseessä potentiaalinen kiihotus kansanryhmää vastaan, joka Puumalaisen on syytä tutkia. Aina kun jossain sattuu ja tapahtuu, on Puumalainen hälytettävä paikalle esitaisteljaksi. Ja niin edelleen…

Sinä tarraat minun hihaan,
jalkapuuhun kiskot pihaan.
Mutta tuskin sua vihaan;
minä halveksin!

Janne Virkkusta mukaellen: Saatan joutua harkitsemaan vastatoimia, jos Puumalaisen painostus sananvapauden perustaa vastaan jatkuu. On selvää, että Puumalainen on ihmisoikeuksien vihollinen. Hän toimii bushistisesti näennäisesti ihmisoikeuksien nimissä pyrkien kuitenkin rajoittamaan niitä. Tapa muistuttaa eräiden totalitaristisen hallintojen alkuvaiheita. Tällaista ei voi sallia. Se on pysäytettävä ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella.

Sun on valta, sun on vaali.
Olet toiveittesi maali,
looginen kuin kriminaali
lanttuvikainen!

Myrkyttikö totuus karu
vai se karmeampi taru?
Ei vaan sehän onkin naru löysä,
likainen.

Vaan mistä saataisiin Puumalaiselle oma Sancho?

(säkeet Juice Leskinen: Pikkunilkki)

np: arvatkaapa kaksi kertaa

Posted in Blogi and tagged , , , , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.