Onko tuuli kääntymässä?

Ihan vaan ihmettelen, kun sieltä täältä enemmän tunnetuista suista on alkanut kuulua enemmän tai vähemmän monikultturismia tai sen joitakin piirteitä kritisoivia ääniä. On ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen lausunto, tietokirjailija Petteri Järvisen kolumni, vihreiden grand-old-man Osmo Soininvaaran bloggaus säestettynä espoolaisen kansanedustaja Jyrki J.J. Kasvin näkemyksellä ja Eero Paloheimon mielipiteellä sekä TV:ssä esitetty Hullu Juttu, joka käsitteli ulkomaalaisten suurta osuutta raiskausrikoksissa. Jollain tavalla huomionarvoista on myös Arto Nybergin kriittinen ote haastatellessaan islamilaisen puolueen puuhamiestä Abdullah Tammea.

Vaikka mitään edelläolevista kannanotoista ei sinänsä voi pitää oikeana, ovat ne kaikki kuitenkin riittävän oikeasuuntaisia, jotta voidaan sanoa asian nousevan esiin. Ensin edetään varovaisin pienin askelin vältellen asioiden arempia puolia, ikäänkuin totutelleen suurta massaa käsittelemään aihepiiriä ilman että se ryösähtäisi käsistä.

Vuosikausia peräänkuuluttamani ja edistämäni “positiivinen noidankierre” on lähtenyt uudelle kierrokselle. Ensin kritiikki lähti edeten kämy kerrallaan kohti päivänvaloa ja nyt aihepiiriä on sivuttu jo melko korkealla tasolla. Edessä ovat vielä maahanmuuttoon ja monikultturismiin liittyvien ongelmien nouseminen valtakunnan tärkeimpien puheenaiheiden joukkoon, mutta noidenkin kannanottojen jälkeen se on isokenkäisimmille asteen verran helpompaa. Meidän on edelleen tuettava kehitystä.

* * *

Järvinen viittasi kolumnissaan samaan Pressiklubin lähetykseen, jossa minäkin olin läsnä. Olen erittäin iloinen, että kyseinen tapaus jäi vaivaamaan Järvistäkin. Toivottavasti se jäi vaivaamaan kaikkia ohjelman katsoneita. Toivottavasti tieto median tabuista leviä laajemmallekin kansan keskuuteen.

* * *

Lisäys: kirjoituksen julkistamisen jälkeen tietooni saatettiin Eero Paloheimon Vihreässä langassa julkaistu kirjoitus, jonka liitin myös ylläolevaan luetteloon. Olen vähän hämmentynyt: Paloheimo tuossa kirjoituksessaan käytännössä tunnustautuu nationalistiksi. Täysin sisulaiseksi. Olisi mielenkiintoista tietää, tunnistaako hän kysyttäessä itsestään nationalistin?

Posted in Yleinen.

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.