Oivallus pimeydessä

Jotain merkillistä on tosiaan Suomen syksyssä, sillä jälleen joku on tarkistanut katsomuksiaan. Jo toinen sokea kana on löytänyt jyvän: tällä kertaa Jukka “Gubbe” Relander kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan:

Työperäistä maahanmuuttoa tullaan helpottamaan vielä tämän hallituskauden kuluessa. Hoitajia aletaan kohta tuoda maahan — samasta suunnasta kuin ruotsalaiset ja norjalaisetkin tuovat. Idästä.

— —

Mutta yhtä luultavaa on, että tämä työtaistelu tulee nopeuttamaan työperäisen maahanmuuton helpottamista ajavia hankkeita. Hoitajilta, ja muilta matalapalkka-aloilta halutaan viedä kiristysvoima, ja helpoiten se onnistuu, kun tuodaan maahan vielä halvempaa työvoimaa.

Tuo eurooppalaisen työvoiman ketjutus maasta toiseen ja siitä seuraava kokonaistyövoiman hukkaaminen on ollut esillä aiemminkin. Myös halpatyövoimakysymys on ollut esillä maahanmuuttokriittisessä keskustelussa, vaikka itse olenkin blogissa lähinnä tyytynyt viittamaan toisiin. Relander on tehnyt havainnon. Jännityksellä jäämme odottamaan osaako hän hyödyntää havaintoa johtopäätöksen teossa.

Posted in Blogi and tagged , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.