Maahanmuuttovirastosta

Wanha cunnon UWI eli Ulkomaalaisvirasto muutti olemustaan vuoden vaihtuessa Maahanmuuttovirastoksi. Eipä tuosta vielä paljoa sanottavaa ole, mutta jokunen irtohuomio kylläkin.

Eittämättä pian lempinimen Migreeni saava virasto käyttää sivujensa koristekuvina ihmisten päitä. Asettelu antaa giljotiinimaisen viestin rajauksen mennessä useassa tapauksessa niskan seutuvilla. Koristekasvojen etnisestä koostumuksesta voi halutessaan päätellä toiveen muuttajien fenotyypistä — tai kyse on kantaväestön harhauttamiseen tarkoitetusta materiaalista, sillä eniten ongelmia aiheuttava fenotyyppi puuttuu kokonaan.

Uutta asiakaspalveluasennetta joka käänteessä julistava Migreeni on perustanut myös Maahanmuuttoviraston neuvottelukunnan, johon se on jättänyt kutsumatta dialogia herättelevän osapuolen ja tyytynyt vain hymisteleviin organisaatioihin ja viranomaisiin. Ylimielisyys kasvavaa kriittisten joukkoa kohtaan saatetaan muistaa vielä myöhemminkin.

Osa tekstistä on UVIn vanhaa materiaalia ja siellä täällä vielä vilahteleekin vanhoja nimityksiä. Etsi/korvaa-toiminto lienee ollut käytössä. 

Odottavan aika on pitkä, mutta katsellaan nyt hetki viraston toimintaa ennen pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.

Posted in Blogi and tagged .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.