Numero 274 ja veteraaniasiaa

Ehdokasnumerokseni varmistui 274 ja sillä mennään Espoon valtuustoon. Lukuna 274 ei ole mitenkään erikoinen verrattuna esimerkiksi tasalukuihin ja vakiintuneisiin merkitseviin numerosarjoihin, vaan yksi luku muiden joukossa, mutta jollain tavalla pidän sen saamista onneekkaana. Näin siksi, koska syntymäpäiväni on kansallisena veteraanipäivänä 27.4.

Kansallisesta veteraanipäivästä mieleeni tuli hieman mainostaa veteraaniheijastinta, jolla tuetaan sotaveteraanien itsenäistä asumista. Heijastin maksaa 12 euroa ja siitä 10 menee veteraaneille. Samalla se antaa kantajalleen pimenevään vuodenaikaan näkyvää suojaa liikenteeseen.

Sotiemme veteraaneja on elossa 70 000. He taistelivat kotinsa ja kotimaansa puolesta Laitosten luvattua valtakuntaa vastaan ja minun mielestäni onkin perusteltua tukea juuri kotona asumista. Jos sota oli kova kokemus, joutuivat sotien jälkeenkin veteraanit pärjäämään omillaan; ajat olivat kovia, valtio ei kyennyt lunastamaan sodanaikaisa lupauksiaan ja viimein nuoremmat sukupolvet avoimesti halveksuivat veteraanien uhria. Tilanne on paljolti korjaantunut Neuvostoliiton romahduksen jälkeen, mutta vielä nytkin heidän on liian usein tultava toimeen omillaan. Tahtoa itsenäiseen elämään laitosten ulkopuolella on kunnioitettava.

Helsingin Sanomat uutisoi noin viikko sitten näyttävästi, että kansan mielestä vaalien tärkein teema on vanhukset. En tiedä kuinka luotettavaan käsitykseen HS uutisensa perusti, mutta kyllähän me suomalaiset kunnioitamme maamme rakentaneita sukupolvia. veteraanityö on osa vanhusten parissa tehtävää työtä. Tule mukaan pienellä panoksellasi ja hanki veteraaniheijastin kiitokseksi saamastasi turvasta ja itsesi turvaksi.

Posted in Blogi and tagged , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.