Kansallismielisyys kiinnostaa ja voittaa

Näissä vaaleissa viestimiä ja kansaa on kiinnostanut kansallismieliset ehdokkaat yllättävän paljon. Eilen Helsingin Sanomien puheenjohtajatentissä Jussi Halla-aho tuli kahteen kertaa esille haastattelija Salménin aloitteesta, Tänään Vihreä Lanka julkaisi jutun Johannes Niemisestä ja siinä mainitaan minutkin. Tiistaina STT haastatteli minua puhelimitse. Puhuimme STT:n havaitsemasta kansallismielisten tai maahanmuutto- tai monikulttuurisuuskriittisten kasvaneesta suosiosta ja siitä ristiriidasta, kun varsinainen media ei puhu näistä asiosita lainkaan, mutta nettikeskusteluissa teemat ovat hallitsevassa roolissa. Hieman aiemmin Vihreä Lanka esitteli muun muassa Suomen Sisun kirjurina ansioituneen Simo Grönroosin.

Viime perjantain Tiedonantajakin kauhisteli Halla-ahon ja turkulaisen Maria Lohelan ehdokkuuksia.

Vuonna 2000 julkaisin kirjoituksen “Uusi aave“, jossa esitän Kommunistisen manifestin alkua hieman modernimmassa muodossa. Vaikka parit erisminet ovat jo vaihtuneet sitten vuoden 2000 tilanteesta, on muokkaamani teksti edelleen ajankohtainen – jopa julkaisuvuottaan ajankohtaisempi.

Vaviskaa vanhat vallanpitäjät!

Uusi aave ottaa paikan kerrallaan. Mahatma Gandhi on oikeassa ohjeistaessaan: “Ensin he ovat välinpitämättömiä, sitten he nauravat sinulle, seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan ja lopulta sinä voitat.” Olemme 3. vaiheessa.

Posted in Blogi and tagged , , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.