Päivän mediakatsaus: A-Studio, maahanmuuttokriittisyys ja rodunjalostajien huono päivä

Pari viikkoa sitten kirjoitin median kasvaneesta kiinnostuksesta monikulttuurisuuskriittistä liikettä kohtaan. Tämä trendi on vain vahvistunut sen kirjoituksen jälkeen. Keskiviikkona ja torstaina olin Jussi Halla-ahon kanssa A-Studion haastateltavana. A-Studio tekee jutun vaaleista ja tulee mukaan vielä vaalipäivänä vaalivalvojaisiin, mutta se lähetetään vasta ensi viikolla.

Tänään olen lukenut uutisen suomalaisten suhtautumisesta maahanmuuttoon. Nelosen uutisten TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista suhtautuu kielteisesti maahanmuuton lisääntymiseen. Ei siis ihme, että aihe on noussut vaaleissa esiin. Tosin netissä asiaa kriittisesti käsittelevät eivät mene uutisessa mainittuun viiteryhmään, vaan siihen, joka tilastollisesti suhtautuu myötämielisemmin. On kuitenkin tultu jo kauas takavuosien leimaavasta ja ulossulkevasta luonnehdinnasta maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien kohdalla.

Kolmas aihepiiriin liittyvä asia on suomalaisten geneettinen monimuotoisuus. Vuosikausien ajan on saatu kuulla eugenistisia perusteita maahanmuutolle, kun erinnäiset sinänsä fiksutkin ihmiset ovat vaatineet geeniperimän rikastamiseksi maahanmuuttoa. Kuten esimerkiksi kirjailija ja Uuden Suomen blogisti Jari Tervo, europarlamentaarikko Lasse Lehtinen ja kirurgi, kansanedustaja ja kunnallisvaaliehdokas Sirpa Asko-Seljavaara. Uutinen lopullisesti romuttaa geneettisen maahanmuuton kannattamisen, sillä Suomen kansallinen vaihtelu on varsin riittävää terveen perimän kannalta.

Kahden päivän kulutta vaalihuoneistot ovat olleet auki jo pari tuntia. Vaalipäivän sää uhkaa latistaa hienoisessa nousussa olevaa äänestysaktiivisuutta, joten kampanijointi jatkunee aivan loppuun asti. Jollet ole käynyt ennakkoon äänestämässä, kerää sunnuntaina sisua sinnitellä syysmyrskystä huolimatta uurnille.

Posted in Blogi and tagged , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.