Otaniemeen opiskelija-asuntoja, ei vastaanottokeskusta

Meidät espoolaiset yllätti (2) valtion aikomus luovuttaa Espoon Otaniemessä sijaitseva entinen poliisikoulun rakennus Helsingin käyttöön turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi. Espoossa Otaniemeä on kehitetty Teknillisen Korkeakoulun tarpeita varten ja tätäkin rakennusta on ajateltu helpottamaan pääkaupunkiseudun opiskelija-asuntopulaa. Sijainniltaan se olisi ihanteellinen Otaniemessä opiskeleville, joiden määrä ei varmastikaan ole laskemassa kun Aalto-yliopisto pääsee vauhtiin.

Kantani on selvä: entinen poliisikoulu pitää saada opiskelijoiden asunnoiksi.

* * *

Tämä tapaus osoittaa hyvin miten Suomessa on tavattu hoitaa turvapaikkapolitiikkaa: ylhäältä käskettynä, virkamiesjohtoisen salamyhkäisesti. Meillä tuoreilla luottamushenkilöillä Espoossa, Helsingissä, Vantaalla ja muualla on edessämme valtava työsarka aihepiirin saamiseksi osaksi demokraattista päätöksentekoprosessia.

Valtion tarve uusien vastaanottokeskusten perustamiseksi on seurausta Suomeen kohdistuvasta ryntäyksestä. Maahanmuuttovirasto on yllättynyt tämän vuoden tilanteesta, vaikka jo pitkään olemme varoitelleet tämänkaltaisesta kehityksestä kun muu Eurooppa tiukentaa käytäntöjään ja Suomessa ennestään löysää järjestelmää ollaan ministerijohtoisesti vieläkin löysentämässä (HS 6.5.2007).

Posted in Blogi and tagged , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.