Liikennepainotteista valtuustoelämää

Vielä ennen kesälaitumia on yksi valtuuston kokous välittömästi eurovaalien jälkeisenä päivänä. Kaupunkisuunnittelulautakunta kokoontuu ainakin kaksi kertaa ja pitää yhden koulutuspäivän. Pitkä ja kuluttava kevät, ensimmäinen puolivuotinen kaupunginvaltuutettuna alkaa olla voiton puolella ja oppia on tullut paljon. Aivan varmasti edessä on vielä paljon lisää opittavaa, mutta perusasiat alkavat olla jo hanskassa.

Tein tänään ensimmäisen varsinaisen valtuustotekoni, aiemmin kun olen tyytynyt äänestyksen lisäksi kommentoimaan lyhyesti. Tein aloitteen raideyhteydeksi Tapiolan ja Espoon keskuksen välille. Aloitteen taakse tuli 15 valtuutettua lähes kaikista eri ryhmistä. Puolen vuoden kuluessa pitäisi saada jonkinlainen vastaus kaupunginhallitukselta, mutta joka tapauksessa kyseessä on pitkä prosessi, josta ei ola lähiaikoina odotettavissa palkintoa. Kyseistä yhteyttä ei ole määritelty maakuntakaavassa tai muussakaan. Tällaisena aikana investoinnitkin ovat kriittisessä tarkastelussa ja Raide-Jokeri on ensin saatava toimintaan.

Ajattelin huomenna ottaa osaa Espoon Kokoomuksen valtuustoryhmän isännöimään joukkoliikenneiltaan Sellossa klo 18. Aihe on muutenkin ajankohtainen kuin vain edellämainitun aloitteeni vuoksi. Tänään käsiteltiin lopulta pitkin kevättä pöydälle jätetty Johanna Karimäen aloite ja sen seuraksi kehittyneet kymmenkunta toivomusta, joista syntyikin paljon keskustelua. Espoossa on vahva tahto kunnanrajan vaikutuksen hälventämiseksi seutulipun hinnasta. Onko tuleva lippumalli sitten matkaan tai vyöhykkeisiin perustuva vaiko jotain aivan muuta ratkeaa tulevaisuudessa.

Kulttuuripuolella on edessä Mannerheimin syntymäpäivänä tämän hovitaiteilija Akseli Gallen-Kallelan museossa Pilvi-taidenäyttelyn avajaiset.

Posted in Blogi and tagged , , , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.