Kun lain noudattaminen ylittää uutiskynnyksen

Eilen lähetettiin suorana Arto Nybergin keskusteluohjelma, jossa vieraili Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi. Keskustelun aluksi Nyberg kysyi Tiitisen listan julkistamisesta, johon Supon päällikkö totesi, että poliisi noudattaa asiassa korkeimman hallinto-oikeuden tulkintaa. Asiasta nousi uutinen.

Perustuslain mukaan korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa ja tuomion lopussa lukee “tätä kaikki asianosaiset noudattakoot”, kuten Salmi muistutti ohjelmassa. Nyberg ja Salmi siirtyivät asiasta toiseen, mutta pian tuosta lausunnosta oli tehty uutinen.

Jotain mielestäni yhteiskunnastamme kertoo se, jos poliisin aikomus noudattaa lakia ylittää uutiskynnyksen.

Toisaalta, lain noudattaminen ei aina ole ollut helppoa poliisille, [2].

Posted in Blogi and tagged , , , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.