Demarit sosialisoivat Perussuomalaisten maahanmuuttolinjan

Olen Kuopiossa Perussuomalaisten Nuorten kevätkokouksessa. Saavuin juuri majoitukseen ja hämmästykseni on suuri, kun luen uutista SDP:n puheenjohtajan maahanmuuttopoliittisesta injauksesta “Maassa maan tavalla”. Pitäisi tietysti olla imarreltu, että Perussuomalaisten linja kelpaa myös demareille, mutta silti olisin voinut kuvitella suurimman oppositiopuolueen keksivän jotain omaa.

Maassa maan tavalla on ollut maahanmuuttokriittisen liikkeen johtoajatus jo 90-luvun lopulta, ellei jopa kauemmaltakin ajalta. Jutta Urpilainen toistaa ainakin CD-tasoisella tarkkuudella Perussuomalaisten linjauksia, vaikka yrittääkin luoda harhakuvaa jostain muusta. Me emme hyväksy Urpilaisen valheellisia vihjauksia osallisuudestamme laittomiin ja moraalittomiin toimiin. Meidän ei tule irtisanoutua mistään sellaisesta, jossa emme ole koskaan olleet mukana. Sellaisen vaatiminen meiltä tai Timo Soinilta on kohtuutonta ja ehdottomasti vääryyttä.

Sinänsä olen tyytyväinen, että järki on vihdoin voittanut myös demareissa, enkä pane pahakseni oikean linjan omaksumista, mutta rehellisyyden nimissä voisi kuitenkin olla reilua olla sorsimatta ajatusten alkuperäistä lähdettä. Nyt kyse on eräänlaisesta käänteisestä “not invented here”-ajattelusta. Koipioidaan härskisti antamatta tunnustusta ja kaiken lisäksi syljetään päälle. Tämä ei vastaa mielikuvaa sosialidemoraattien oikeudenmukaisuus-käsityksestä.

Posted in Blogi and tagged , , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.