Ympäristöministeriötä ei saa yhdistää maa- ja metsätalousministeriöön

Juuri tulleen tiedon mukaan puolueeni Perussuomalaiset esittää maaseutupoliittisessa ohjelmassaan että maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö yhdistettäisiin luonnonvaraministeriöksi.

Olen eri mieltä.

Ympäristöministeriö hallinnoi maankäyttöä, eli tutummin kaava-asioita. Näillä ei ole mitään tekemistä MMM:n alan kanssa ja siksi moista yhdistämistä ei pidä tehdä.

Ajatuksena luonnonvaraministeriötä en kavahda, mutta ministeriöruletti johtaa moniin muihinkin muutoksiin. Olisi kuitenkin järkevämpää yhdistää nykyiseen ympäristöministeriöön muiden MAL-asioiden  (maankäyttö, asuminen ja liikenne) joukkoon liikenne- ja viestintäministeriöstä liikennettä koskevien asioiden hoito. Luonnonvaraministeriöön tulisi nykyisten MMM:n alojen lisäksi ympäristöministeriöstä luonnonvaroja koskevien asioiden hoito.

Jäljelle jäävälle viestintäministeriölle varmaan löytisi riittävästi puuhaa yksinäänkin, mutta se voitaisiin yhdistää johonkin sopivaan ministeriöön. Olkoonkin, että elektromagneettinen spektri (se jossa mm. radioaallot kulkevat) on tavallaan myös rajallinen luonnonvara.

Muuten en puolueeni maaseutupoliittista ohjelmaa kommentoi, koska en ole sitä vielä lukenut. Tiedotteen mukaan vaikuttaa pääosin asialliselta.

Posted in Blogi and tagged , , , , , , , .

Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Tavoitteeni on kansallisesti solidaarinen, kansanvaltainen, vapaa ja vahva kansalaisyhteiskunta: suomalainen Suomi eurooppalaisessa Euroopassa.