Oikeudellinen tiedote

Määritelmät

Ylläpidolla tarkoitetaan tässä sivuston omistajaa Teemu Lahtista sekä tämän erikseen määrittelemiä rekisteröityjä yksittäisiä sisällöntuottajia, joille on annettu sivuston ylläpito-oikeudet.

Yksittäisellä sisällöntuottajalla tarkoitetaan tässä kaikkia muita sivuston käyttäjiä, jotka osallistuvat sivustolla käytävään keskusteluun esimerkiksi kommentein tai kirjoituksin. Sisällöntuottaja voi olla joko rekisteröity, tai rekisteröimätön.

Sisällöllä tarkoitetaan kaikenlaista kirjoitetussa muodossa olevaa sivustolla sijaitsevaa materiaalia, kuten kommentteja, mielipiteitä ja muita kirjoituksia, sekä myös graafisia ja audiovisuaalisia elementtejä.

Tekijänoikeudet

Sivusto on tekijänoikeuden alainen. Sivuston sisältö, jonka tekijä on Teemu Lahtinen, ellei muuta ole mainittu, on lisensoitu käytettäväksi Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 Suomi lisenssillä. Lisenssin tarkempi sisältö on luettavissa seuraamalla edellä olevaa linkkiä Creative Commons -sivustolle. Muu sivustolla julkaistu sisältö lisensoidaan lähtökohtaisesti samoin, ellei muuta määrätä, kuitenkin niin, että tekijänoikeudet säilyvät kunkin yksittäisen teostunnusmerkistön täyttävän sivuston yksittäisen sisältökokonaisuuden luojalla. Kaupalliseen käyttöön tai jatkoteosta varten, ota yhteyttä.

Creative Commons License

Ylläpito varaa edellämainitusta poiketen oikeuden käyttää yksittäisten sisällöntuottajien tuottamaa sisältöä haluamallaan tavalla. Ylläpito saa yksittäisten sisällöntuottajien tuottamaan sisältöön rinnakkaisen tekijänoikeuden. Sisällön moraaliset oikeudet säilyvät kuitenkin yksittäisillä sisällöntuottajilla.

Vastuu sisällöstä

Sivustolla ei harjoiteta sisällön ennakkotarkastamista ennen sisällön julkaisua rekisteröityjen yksittäisten sisällöntuottajien osalta. Rekisteröimättömien yksittäisten sisällöntuottajien tuottama sisältö sen sijaan ennakkotarkastetaan ennen sisällön julkaisemista.

Kukin yksittäinen sisällöntuottaja on itse henkilökohtaisesti juridisessa vastuussa tuottamastaan sisällöstä. Ylläpito ei vastaa kenenkään yksittäisten sisällöntuottajien, rekisteröidyn tai rekisteröimättömän, tuottaman sisällön lain- tai hyvän tavan mukaisuudesta, sillä tämä edellyttäisi kaiken sisällön ennakkotarkastamista sekä perehtyneisyyttä sellaisiin juridisiin seikkoihin, joita ei yksityishenkilöltä ilmaisen palvelun ylläpitäjänä voida edellyttää.

Ylläpito katsoo, että tiukka ennakkosensuuri olisi siinä määrin sananvapauden toteumisen kanssa ristiriidassa, että sananvapauden täysimääräinen toteutuminen voidaan taata ainoastaan, jos kukin sisällöntuottaja on yksin vastuussa tuottamastaan sisällöstä. Ylläpidon omaan sananvapauteen kuuluu kuitenkin myös oikeus olla julkaisematta yksittäisten sisällöntuottajien tuottamaa sisältöä.

Edelleen ylläpito katsoo, että sivuston sisältö koostuu pääasiassa poliittisista mielipideteksteistä, jotka nauttivat vakiintuneesti korotettua sananvapauden suojaa; poliittinen sanavapaus on perustuslaillisen sananvapauden ydinaluetta. Tästä syystä myös kärkkäitä ja mahdollisesti epäkorrekteinakin pidettävää sisältöä voidaan julkaista sivustolla sen olematta kuitenkaan lainvastaisia.

Ylläpito varaa kuitenkin oikeuden poistaa tai muuttaa lain- tai hyvän tavan vastaiseksi katsomaansa yksittäisten sisällöntuottajien luomaa sisältöä ilman eri ilmoitusta.

Henkilötietolain mukainen rekisteriseloste

 1. Rekisterinpitäjä
 2. Teemu Lahtinen

 3. Rekisterin nimi
 4. Rekisteröityneet käyttäjät

 5. Rekisterin käyttötarkoitus
 6. Julkaisujärjestelmän käyttö

 7. Rekisterin tietosisältö
 8. Käyttäjän rekisteröinnin yhteydessä tai myöhemmin ilmoittamata tiedot.

 9. Säännönmukaiset tietolähteet
 10. Käyttäjän ilmoitukset.

 11. Säännönmukaiset tietojen luovutukset
 12. Tietoja ei luovuteta.

 13. Rekisterin suojauksen periaatteet
 14. Tiedot ovat julkaisujärjestelmän tietokannassa, johon pääsee vain käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.